sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Puoliväli!

Huhheijaa, nyt on raskaus edennyt puoliväliin! Kesällä on mahtavaa olla tässä energisessä vaiheessa: jaksaa ulkoilla, nauttia auringosta ja tehdä kesäjuttuja. Ja kyllä kai ne bikinitkin kehtaa vielä päälleen vetäistä, jos tulee hellettä. 

Vatsan puolella vauva on ollut todella aktiivinen viime viikolla, ja pieniä potkuja satelee säännöllisesti ruokailujen ja alas istumisen myötä. Muljahdukset ja möyrimiset mahassa ovat jääneet historiaan. Esikoinen odottaa jo malttamattomana, että potkut tuntuisivat myös ulospäin. Vielä ei ole kuitenkaan mitään tuntunut.

Ensi viikon keskiviikkona meillä on rakenneultra. Odotan sitä melkoisen jännittyneenä. Omat arvailut sukupuolesta ovat alkaneet tuntua todellakin pelkiltä arvailuilta, enkä yhtäkkiä olekaan enää niin varma siitä pojasta. Apua, miten voikin ihmistä jännittää! En kyllä taida kestää, jos vauva on sellaisessa asennossa, että mitään ei näy... Muuten on luottavainen olo ultran suhteen. Uskon kaiken olevan kunnossa, eikä ultraan meno siinä mielessä jännitä.




Olen ollut tällä viikolla aivan loistavalla tuulella päivähoitoon liittyvän läpimurron vuoksi: esikoinen ei ole koko viime viikolla nukkunut hoidossa päiväunia! Käymässämme vasu-keskustelussa lastentarhanopettaja kyllä sanoi, ettei heillä ole keinoja antaa lapsen olla nukkumatta, mutta kuin taikaiskusta hän päättikin sitten itse jättää päikkärit väliin. Toivottavasti sama jatkuu ensi viikolla. On ollut ihan mahtavaa, kun iltaisin jää omaakin aikaa, eikä tarvitse kukkua puoli yhteentoista vahtien, ettei lastenhuoneessa ole täydet leikit meneillään. Kurjaahan se on, että toinen joutuu edelleen puolitoista tuntia makaamaan pimeässä huoneessa mitään tekemättä, mutta onneksi tätä ei kestä enää kauan. Kesäloman jälkeen enää kuukausi päivähoitoa, ja sitten kotihoitoon vuodeksi tai pariksi. Mieskin on jo asennoitunut siihen, että viettää vähintään puoli vuotta lasten kanssa kotona. Olen todella onnellinen tästä työnjaosta. Itsellä ei pää kestä kotona olemista kovin pitkään, vaan kaipaan myös työssä käymistä ja muutakin älyllistä haastetta, kuin uhmataistelujen käymistä. Sovimmekin miehen kanssa jo yritysvaiheessa, että hänkin viettää sitten lasten kanssa osan hoitovapaista.


Mahavertailu neljän vuoden takaa, rv 20+0 ja rv 20+2


Olemme tänään viettäneet lähes koko päivän esikoisen kanssa pihalla. Ihanaa, kun se kesäkin alkaa sieltä pikku hiljaa tulla!


4 kommenttia:

  1. Puoliväli!
    Muiden raskaudet vaan vilahtaa ohi! Ihana maha (ei tässä mitään vauvakuumetta, tai raskauskuumetta, tule, ei toki) ja onnea näistä numeroista, sitä ollaan jo melkein voiton puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä tuntuu menevän ihan hirveää vauhtia ohi tämä raskaus. Töissä kun huhkii ja illat viettää kotihommissa, niin ei paljon aikaa jää ihmetellä :) Maha on ihana nyt, kun näkyy selkeästi, mutta ei ole vielä norsumaisen kokoinen :) Niitä viimeisiä viikkoja odotellessa... Ehkä sinnekin vielä joskus vauvamasu? ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuntuu hurjalta, että nyt jo ollaan näin pitkällä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...