sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Rv 27+ ja kroppakriiseilyä

Tällä viikolla olen vuoroin iloinnut ja kriiseillyt muuttuvan kropan kanssa. Kevyt ruokavalio on tepsinyt mukavasti, ja paino on pysytellyt nyt pari viikkoa samoissa lukemissa. Hitaampi painonnousu viimeisen kolmanneksen ajalle ei todellakaan harmittaisi! Oma olotila on tuntunut myös kivalta ja reippaalta, kun syö terveellisesti. Makeanhimostakin on päässyt yllättävän nopeasti eroon, pala tummaa suklaata silloin tällöin riittää.

Kroppa ja mieli tuntuvat valmistautuvan pikku hiljaa jo tulevaan synnytykseen, vaikka sinne vielä kolmisen kuukautta onkin. Ensimmäiset maitobaarin vuodot sain kokea rv 27+6 saunan lauteilla, ja tänään aamullakin toisesta rinnasta nousi hieman oranssia kolostrumia. Vasen rinta oli viimeksikin tuottoisampi, ja nytkin vaikuttaa siltä, että sieltä sitä maitoa irtoaa helpommin. Esikoisen ajalta muistan viimeisiltä raskausviikoilta, että yöpaita oli usein märkänä aamulla ja täynnä outoja oransseja tahroja. Silloin kesti hetken tajuta, mistä on kyse. Nyt tuntuu mukavalta huomata, että kroppa on mukana tässä touhussa jo näinkin varhain!

Olen aiemminkin kirjoitellut, että en oikein sulata kauhean hyvin kommentteja vatsan kokoon liittyen. Tällä viikolla raskaushormonit ottivat ensimmäistä kertaa ylivallan, ja pahoitin mieleni oikein kunnolla vitsiksi tarkoitetusta kommentista. Minulla ja kaverillani on lasketut ajat parin viikon välillä toisistaan, ja eräs mieshenkilö totesi meidän molempien mahoja vertailtuaan, että minulla taitaa olla laskettu aika jo pian käsillä. Kun vastasin, että itse asiassa menemme aika samoilla viikoilla, sain kuulla, että ilmeisesti odotan sitten kaksosia. Kun ystäväni yritti sanoa, että meillähän on aika samankokoiset mahat, henkilö jatkoi vielä vitsailuaan, että niin onkin, jos pullistat mahaasi tuolla tavalla ulospäin. En oikein saa suutani auki tuollaisissa tilanteissa, ja kotona piti sitten miehelleni itkeä tirauttaa ja purkaa pahaa mieltä. Mielestäni vatsani ei ole mikään jättimäinen, vaikka ehkä pienempiäkin on olemassa. Muistelen kyllä, että esikoisen raskaudessakin miehet olivat niitä pahimpia "hauskojen" vitsien laukojia vatsan kokoon liittyen. Sain mm. kuunnella "rantapallo"-nimitystä muutamaan otteeseen eräältä kollegalta; sehän oli hänen mielestään todella hauskaa! Kyllähän se vatsa raskauden aikana kasvaa, mutta se ei mielestäni anna kenellekään oikeutta kommentoida vatsan kokoa suuntaan tai toiseen. Eihän se normaalistikaan ole korrektia. Voi kunpa kuulisi välillä niitä kommentteja, että onpa sinulla kaunis raskausvatsa, ihan kokoon viittaamatta!




Näin ne viikot kuuluvat, juuri alkoi toisen kolmanneksen viimeinen viikko. Odotan tulevaa synnytystä innolla, ja kotiin on hankittu kirjallista arsenaalia synnytykseen valmistautumiseksi. Niistä vaikka seuraavalla kerralla lisää!


4 kommenttia:

  1. Vauvan koti on kaunis, ja vähän tulee raskauskuume kun täällä käy (sitä kyllä vähentää kaikki urpot, jotka esittävät omia "asiantuntevia" analyysejaan toisten vartalonosien koosta). Että hei, hormoneja tai ei niin tollainen tyhmyys itkettää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä ja kauniista kommentista! Ymmärrän, että minua loukannut kommentti oli vitsiksi tarkoitettu, mutta jotain rajaa sentään... Tilannetajun puutetta ilmeisesti monella henkilöllä, jotka eivät itse ole olleet raskaana/kokeneet vatsan kasvua ahdistavaksi :)

      Poista
  2. Mäkin olen joka raskaudessa saanut kuulla "siellä on varmaan kaksoset" kommentteja ihan kyllästymiseen asti. Ja kyllä, on niitä tullut itkettyäkin, tosin tässä kolmannessa ei enää juurikaan. Vaikka muutoin hormonit jyllää täysillä ja räjähtelen turhastakin, yllätin itsenikin, kun viikonloppuna aito reaktioni oli vain olankohautus ja naurahdus appiukon vähemmän korrektiin tokaisuun: "sähän olet jo ihan tankki"

    Kyllä, näin kolmannen lapsen kohdalla rv 36+ näytän kyllä jo todella muhkealta. Varsinkin kun olen entuudestaankin pyllerö ja lyhyt, jolloin koko maha tosiaan kasvaa eteen- ja ulospäin kun ei ylöspäinkään mahdu. Mutta silti, mä vain niin rakastan tätä isoa raskausvatsaa! :D Väliäkö muiden tokaisuilla, nehän vain kertoo heidän tahdittomuudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, kohtalontovereita! Itsekin olen aika pätkä ja selkä on lyhyt, joten kasvattelen sitten tällaisia hyvinkin ulospäinsuuntautuneita vatsoja... Tähän masuun on kyllä itsellä sellainen viha-rakkaussuhde. Toisaalta pidän sitä itse ihanana ja kauniina, mutta tuollaiset urpot kommentit saavat aina olon epävarmaksi. Ja tosiaan, jos ainut huomio vatsasta on, että se on iso... Olit kyllä hienosti ottanut tuon tankki-kommentin, itse olisin varmaan jäänyt suu auki tuijottamaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...