sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Raskausviikko 10+

Niin nämä viikot vain vierivät ilman, että ehtisi ajatustakaan uhrata blogille. Viimeisin viikko on ollut odotusta täynnä. Ensimmäinen ultra häämöttää edessä, ja joka päivä odotan soittoa, koska pääsisin aloittamaan työt. Elämä tuntuu ihmeelliseltä välitilassa leijumiselta. Olo on hieman ehkä alakuloinen, mutta kyllä tämä tästä, kun asiat alkavat taas rullata eteenpäin.

Maha alkaa näkyä jo epäilyttävästi, ja omat vanhempani arvasivat tällä viikolla minun olevan raskaana jonkin kuudennen aistin avulla. Ihan vaan viattomasti kysyivät, että onko tulossa perheenlisäystä. Itse olen halunnut pitää raskauden salassa nyt ensimmäiseen ultraan saakka, mutta kasvava maha alkaa paljastaa, ja muutamia merkitseviä katseita olen jo navanseudulle saanut. Mielessä on pyörinyt ajatus jopa monikkoraskaudesta vatsan kasvaessa niin hurjaa vauhtia, mutta en usko sen olevan kovin realistinen kuvitelma.

Raskausoireet tuntuvat olevan helpottamaan päin. Väsymys on kyllä vielä kova ja päiväunet maistuvat, mutta voimakasta pahoinvointia ei ole enää ollut. Ruokahalutkin tuntuvat jo hieman järkevöityneen, vaikka painoa onkin kertynyt jo pari kiloa... ehkä se tästä vielä tasaantuu! Jaksoin pitkästä aikaa eilen jumpatakin, ja pilates tuntui kovin mukavalta. Selkä on aloittanut reistailun jo tässä vaiheessa raskautta, ja ristiselkä tuntuu kipeytyvän ja jumiutuvan yön aikana. Tästä johtuen uni on ollut hieman katkonaista, ja joudun vaihtamaan asentoa jatkuvasti. Ehkäpä tuo pilates auttaa jumituksiin, kun alkaa taas säännöllisesti harrastamaan. Uusi sänky on kyllä haavelistalla heti taloudellisen tilanteen salliessa. Mieluiten sellainen, jossa on erilliset patjat minulle ja miehelle, me kun olemme niin eri kokoisia.

Perjantaina seurailimme muuten esikoisen kanssa auringonpimennystä minikokoisella "camera obscuralla". Itse olin ihan innoissani, 3,5-vuotias ei niinkään tainnut vielä ymmärtää pimennyksen päälle. Se jäi sentään mieleen, että seuraava pimennys tulee vasta sadan vuoden päästä.




Ehkäpä ensi viikolla blogissa jo vähän muutakin kuin raskausjuttuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...