lauantai 29. marraskuuta 2014

Tonttujen töissä

Kynttilän lempeää valoa, piparin tuoksua, lahjapaperin rapinaa pimeässä...

No, sanotaanko, että vähemmän sitä ja enemmän "nyt tottelet äitiä, tai ei joulupukki tuo lahjoja" -meininkiä.

Joulu tulee kuitenkin todella nopeasti joka vuosi. Oma äitini soitteli tänään olevansa jouluostoksilla, ja minä en ole uhrannut vielä ajatustakaan koko asialle. Joulukortit on sentään jo tilattu, ja ne odottavat kirjoittajaansa keittiön laatikossa. Tuli muuten hyvä kortti, itse otin kuvat niinkuin jo kolmena vuotena aiemminkin. Kuvaan pääsevät perinteisesti lapsi ja koirat. Olen mielestäni onnistunut kuvissa kivasti joka vuosi, joten paineet saada täydellinen joulukorttikuva kasvavat vuosittain. Mutta kivaa hommaahan se on.




Meillä tehtiin tänään ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella riisipuuroa ja hedelmäkiisseliä. Tuli kyllä heti niin jouluinen fiilis kanelintuoksun leijaillessa hellalta. Huomenna menemme lapsen kanssa adventtikirkkoon, ja hän stressaa jostain syystä kovasti, kun ei osaa hoosianna-virttä. Katsotaan, miten jaksaa 3-vuotias istua kirkonmenot aloillaan. Rusinat on jo pakattu laukkuun mukaan.

Jouluna ajattelin lomailla kunnolla, pari viikkoa vapaata tekisi terää. Vietin kesällä ruhtinaallisen viiden viikon kesäloman, mutta sen jälkeen ei olekaan juuri tullut lomailtua. Joululomalla haluaisin lukea läpi jonkin hyvän romaanin (suosituksia otetaan vastaan erityisesti historiallisten romaanien saralla), kyläillä ystävien kesken ja työstää eteenpäin väitöskirjan tutkimussuunnitelmaa. Jälkimmäistä minun piti tehdä tänäkin iltana, mutta nyt ei oikein irtoa. Ajatuksia on päässä paljon ja lähdekirjallisuutta luettuna, mutta jotain pitäisi saada vielä paperille saakka.

Meillä ovat joululaulut soineet jo pidemmän aikaa. Olen todellinen joulu(laulu)ihminen, ja lapsi on osoittautunut samanlaiseksi. Hän taitaa tosin olla melko empaattinen tapaus, sillä surumielisemmät laulut saavat helposti alahuulen väpättämään. Ajattelin tehdä blogiin omaksi ja ehkä muidenkin iloksi jonkinlaisen joululaulukalenterin, johon linkkaisin päivittäin suosikkijoululaulujani.

Jokos siellä on muilla tonttuilut kovassa käynnissä? :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...