sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Raskausviikko 4+

Tämä viikko on vierähtänyt kamalassa tohinassa. Alkuviikon sairastimme lapsen kanssa kilvan, ja ehdin jo stressata kuumeen ja flunssan vaikutusta kohdussa majailevaan pikkuasukkaaseen. Koko loppuviikon olen hermoillut tutkimussuunnitelmani ja apurahahakemuksen kanssa, joka pitäisi saada eteenpäin ensi viikon alussa. En ole suoraan sanoen ehtinyt muutamaan päivään uhraamaan raskaudelle ajatustakaan. Voisi kai sanoa, että olen autuaasti unohtanut olevani paksuna.

Tästä voinee päätellä, että raskausoireita ei ole toistaiseksi kovin paljon ollut. Ainut tuntuva oire on ollut rintojen arkuus jopa siihen pisteeseen saakka, että eräänä iltana tuntui aivan samalta, kuin imetyksen alkutaipaleella rintojen ollessa pinkeinä valtavasta maitomäärästä. Edelleen on ollut painon tunnetta alavatsalla ja yhtenä iltana jopa kovempaa jomotusta, jonka toivon olevan ihan normaalia. Vatsalihakset ovat tuntuneet oudon muljahtelevilta, ja iltaisin sängyssä kylkeä kääntäessä ne tuntuvat jotenkin oudosti miltei menevän sijoiltaan. Pahoinvoinnista ei ole tarvinnut vielä kärsiä. Väsymys on vaivannut, mutta se voi myös mennä flunssan piikkiin.





Nyt taas, kun näitä oireita kirjoittelen, en voi olla pelkäämättä, että oireettomuus/lievät oireet olisivat merkki jostain huonosta. Yritän lohdutella itseäni, että keskenmenneessä raskaudessa ei ollut oireita tämänkään vertaa. Tällä viikolla sain kuitenkin varattua ajan ensimmäiseen neuvolaan, joka on 8. raskausviikolla. Toivottavasti tällä kertaa päästään sinne saakka! Posti kantoi jo pinon täyteltäviä lomakkeita ja lappusia. Kukahan näihin ruokailua koskeviin kysymyksiin oikeasti vastaa täysin rehellisesti? :) Ja täytyy kyllä myöntää, että syömiset ovat olleet vähän mitä saattuu tällä viikolla. Olen vain kirjoittanut tuntitolkulla ja unohtanut aamiaiset ja välipalat välillä ihan kokonaan. Herkkujen syömistä olen kyllä päättänyt raskauden myötä vähentää, ja siinä olen toistaiseksi hyvin onnistunutkin. Edelleen pidän kuitenkin kiinni yhdestä herkkupäivästä viikossa, mutta sen puolen kilon irtokarkkisäkin ajattelin vaihtaa pienempään vaihtoehtoon... Yksi päivitettävä tieto on kyllä ehdottomasti raskauden aikana sallitut ja kielletyt ruuat. Viimeksi jouduin oikein googlettelemaan, että eihän sen raparperin suhteen nyt ollut mitään rajoituksia...





Raskausviikot vaihtuivat tänään 5+0 lukemiin. Viimeksi keskenmeno tuli rv 5+3. Jokainen päivä lisää tuo uutta toivoa.

Kuvat kertovat jotain siitä, miltä meillä on tällä viikolla näyttänyt...

2 kommenttia:

  1. Mulla alkoi kunnon raskausoireet tässä raskaudessa tasan 7. viikolla kuin napista painamalla. Ehdin itsekin hermoilla oireiden vähyyttä, ja parin päivän päästä aiempaa rankemman pahoinvoinnin kourissa sainkin tuskailla, että tätäkö mä olen kaivannut?!? :D Pidän peukut pystyssä! Ja on vain hyvä välillä unohtaa raskaus, kuluupahan aika nopeammin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se menee, että silloin, kun ei ole pahoinvointia, sitä kaipaa, ja sitten kun sitä on... noh, niin :) Päivät menee onneksi tosiaan nopeasti, kohta ollaan jo helmikuun puolivälissä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...