tiistai 6. tammikuuta 2015

Uuden vuoden fiiliksiä

Tällä hetkellä ei ole mitään hajua siitä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Raskaustesti toi jälleen pettymyksen ja sieltä ne menkatkin lopulta tulivat. En oikein jaksanut enää edes pettyä. Ainut, mikä harmittaa, on se, että esikoinen on toistaiseksi jäämässä ainokaiseksi. Ehkäpä ensi kuussa jo onnistaa. Yrityskierto 6 pyörähti käyntiin.

Toisaalta olen miettinyt, että ei se raskautumatta jääminenkään nyt mikään maailmanloppu olisi. Tällä hetkellä tuntuu olevan aika monta liikkuvaa kohtaa tässä meidän perheen palapelissä. Minun pitäisi tällä viikolla aloittaa työt "varatyöpaikassani", josta toivon saavani tunteja aina mahdollisen työttömyyden uhatessa. Näppäimistö on viime päivinä myös paukkunut työhakemusten tahtiin. On yksi paikka, joka kiinnostaisi hirveästi, mutta jonne on varmaankin ollut tuhat hakijaa. Toinen paikka olisi tässä ihan kotikonnuilla, mutta hieman huonommalla palkalla. Erääseen paikkaan rustasin tänään hakemuksen, ja se taisi olla ensimmäinen, jonne olisin omasta mielestäni jopa vahvoilla hakijoiden joukossa. Muuttohommia olisi tosin tiedossa. Saas nähdä, mitkä ovet aukeavat vai onko tiedossa akateemisten työttömien kasvavaan kortistoon siirtyminen. Toivottavasti ei! Vaikka mielessäni on kyllä välillä käynyt, että liiton rahoilla sitä kirjoittelisi mukavasti tutkimussuunnitelmaa pari kuukautta... Työmoraali ei vaan anna periksi. Mieluummin hanttihommia kuin työttömyyttä.

Olen moneen kertaan viime päivinä kironnut vuorotteluvapaan tiukentuneita ehtoja. Lähinnä sen sijaisen näkökulmasta. Mielenkiintoisia vuorotteluvapaan sijaisuuksia olisi useita tarjolla, mutta mitään saumaa ei ole päästä niitä tekemään, jollei ole juuri valmistunut tai ollut työttömänä vähintään 3 kuukautta. Oikea pätkätyöläisen painajainen. Ymmärrän kyllä, että ehdoilla halutaan työllistää vastavalmistuneita ja pitkäaikaistyöttömiä, mutta tällaiset kaltaiseni muuten-vaan-pätkätyöläiset jäävät kyllä heikkoon asemaan.

Tänään vietetään vielä viimeistä lomailtaa kotona rentoutuen. Olen vähän kahdella vaiheilla, kaivaisinko esiin tutkimusartikkelin vai pipareita ja juustoa sekä uuden romaanin kaapin pohjalta. Ehkäpä se rentoutuminen ei olisi pahitteeksi.

Tänne loppuun oli vielä pakko lisätä kuva joulun söpöimmistä herkuista; minijoulutortuista! Näitä tehdään kyllä varmasti vielä uudestaan. (Nyt alkoi houkuttaa pakastimessa möllöttävä torttutaikina ja hillonjämät jääkaapissa...)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...