sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululukemista

Koko syksynä ei ole tullut luettua muuta kuin tieteellisiä artikkeleja, joten jouluna on lupa linnoittautua nojatuoliin ja syventyä hömppäromaanien pariin. Kesälomalla sain aikaiseksi luettua reilu parituhatta sivua kaunokirjallisuutta, ja nytkin minulla on muutama romaani kirjastosta noudettuna ja lukijaansa odottamassa. Tykkään erityisesti historiallisista romaaneista, ja olen lukenut kaikenlaista Tsingis Kaanin ja Caesarin fiktiivisistä elämäkerroista Jane Austen -tyyppisiin romanttisiin tarinoihin. Kaikenlainen ihmissuhdedraama vetoaa myös naiselliseen puoleeni. Viime vuosien parhaimmistoa ovat tainneet kirjojen osalta olla vuoden parhaimmistoa ovat tainneet olla seuraavat teokset (jos joku vaikka tarttuisi kirjavinkkiin):

Kate Mosse: Labyrintti ja Krypta (historiallista seikkailua ripauksella taikuutta)
Ken Follet: Taivaan pilarit ja Maailma vailla loppua (historiallisia keskiaikaan sijoittuvia eepoksia)
Kim Edwards: Muisto tyttärestäni (koskettava tarina kehitysvammaisesta tyttärestä, joka on salattu äidiltä syntymästä lähtien)
Elizabeth Noble: koko tuotannon hömppöromaanit naisten elämästä ja ystävyydestä :)

Tällä hetkellä yöpöydällä makaa Ken Folletin toinen historiallinen tiiliskivi, Kun suuret sortuvat. Taidanpa avata konvehtirasian ja siirtyä nauttimaan!

Ja vielä päivän joululaulu:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...